Seizoensgroenten februari

Sommige groenten kunnen we het hele jaar krijgen van onze eigen boeren, andere maar een deel van het jaar. Iedere maand nemen we jullie mee met de seizoensproducten die je op dat moment het beste kan eten.

We staan vandaag stil bij de seizoensgroenten van februari. Februari is een echte wintermaand, er komt maar weinig verse groente van het land. Fruit is er nog helemaal niet. Daar moeten we helaas nog even op wachten. De groentes die we ook in januari voorbij zagen komen, zien we ook deze maand terug, zoals boerenkool, prei, spruiten, witlof en pastinaak.

Februari is de perfecte maand om groente uit te proberen die je normaal niet zo snel eet, maar wel van dit seizoen zijn, zoals aardperen, schorseneren en winterpostelein.

Zijn deze groenten iets te spannend voor je? Dan zijn er ook nog veel groenten die bewaard blijven in de koelcel en dus ook nog verkrijgbaar zijn vanuit eigen land. Dit zijn voornamelijk aardappelen, appels, koolsoorten en wortels van het afgelopen seizoen.

Soms is het best lastig om creatief te koken met de seizoensgroenten, je wilt immers niet iedere keer hetzelfde eten. Wij zullen daarom iedere week een recept met jullie delen!