Schotse Hooglanders

De Schotse Hooglander is een prachtig dier. Je ziet ze regelmatig terug in de natuur en recreatiegebieden. Dit runderras is dankzij hun dikke vacht geschikt om jaarrond als grote grazer te worden ingezet. Ze voeden zich met planten en gras.

Gras gevoerd natuurvlees is vlees van koeien die in natuurgebieden grazen. De Schotse Hooglanders groeien natuurlijk op en eten 100% gras. Ze krijgen geen krachtvoer met toevoegingen en geen maïs. Dit maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en diervriendelijker.

Een volwassen stier weegt 800 kilo en een koe 500 kilo. De Schotse Hooglanders kunnen tot 18 jaar oud worden. In die tijd kan een koe ongeveer 15 kalveren ter wereld brengen.

Je kunt aan de horens zien of je met een vrouwtje of mannetje te maken hebt. De horens van de stieren staan horizontaal naar voren en de koeien hebben wijd uitstaande, naar voren gerichte horens.

Veel mensen vinden grasgevoerd vlees veel smaakvoller. Wil jij weten waar je dit bijzondere vlees kunt proeven? Probeer dan eens het vlees van schotsehooglander.nl

schotsehooglander.nl is het boerenbedrijf van Jelwin en Ymkje, “ze werken met veel plezier om te kunnen voorzien van duurzaam en gezond vlees. Ze vinden dat gezond vlees geen eliteproduct moet zijn, doordat het vlees rechtstreeks van de boer naar de keukentafel gaat, zonder allerlei tussenhandel, zijn er ook geen hoge marges nodig.”