
Wist je dat hoe donkerder de honing, hoe sterker de smaak is?
De smaak van de honing is afhankelijk van de soort bloemen waaruit deze is gemaakt.
Rauwe honing, zuivere honing, onbewerkte honing, Wat bedoelen we hier eigenlijk mee? Eigenlijk bedoelen we hiermee allemaal hetzelfde mee, honing waar niets mee is gebeurd. Rauwe of zuivere honing is dus honing die direct uit de bijenkast komt. De reden dat mensen zoeken naar deze zuivere honing is vanwege alle gezonde eigenschappen die deze honing heeft.
Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een goede weerstand, honing is namelijk goed voor je immuunsysteem.
Honing werkt ook als hoestmiddel en verlicht ook keelinfecties.
Ook wordt het gebruikt tegen hooikoortsklachten, gebruik hiervoor wel lokale rauwe honing.
Honing kan gebruikt worden tegen een droge huid, je kunt het gebruiken als gezichtsmasker of haarspoeling.
Wat is dan die andere honing? Die niet rauwe of niet zuivere honing? Dit is honing die verhit is geweest en hierdoor gaan al die mooie gezonde eigenschappen verloren.
Wil je gezonde honing hebben? Kies dan voor honing direct van de imker.