Afgelopen week hebben wij bij Boerderij ’t Schop mooie rabarber uit eigen tuin gekocht. Samen met prachtige verse aardbeien hebben we daar een heerlijke taart van gemaakt. 😊
Op internet vind je veel recepten van rabarber-aardbeien taart, waaronder van rabarber-aardbeien-crumbles. Een crumble is een taart met kruimeldeeg. Zo een hebben wij er ook gemaakt. En hij was heerlijk!
De combinatie van de frisse zoetzure vulling met de krokante crumble is fantastisch. Daarom delen we graag het recept dat wij gebruikt hebben met jullie. Oh ja, het is ook nog eens supersimpel.
Het deeg:
Meng 350 gram bloem, 225 gram roomboter in blokjes, 100 gram suiker en 75 gram lichte basterdsuiker, 8 gram bakpoeder en een snufje zout tot een zanderig deeg. Voeg daarna een losgeklopt ei toe en kneed heel kort, totdat je een soort korrelig deeg hebt dat als je het samendrukt als een soort appeltaartdeeg soepel wordt. Maar je wilt de korrels houden!

De vulling:
Meng ca 175 gram rabarber, in stukjes, met ca 250 gram aardbeien, in stukjes, 80 gram suiker, 25 gram maizena en 1 eetlepel citroensap door elkaar. De rabarber hoef je niet voor te koken, die gaart in de oven.
De taart:
Wij gebruikten een taartvorm van 24 cm. Bekleed de onderkant én zijkant met bakpapier en gebruik de helft van het deeg om de bodem van de taartvorm te bedekken. Druk aan, zodat je een mooie laag krijgt. Zoals de bodem van een appeltaart. De zijkanten hoef je niet te bekleden. Gooi daar de rabarber-aardeien-vulling op en verkruimel de rest van het deeg eroverheen. Er mogen best grove brokken op. Bak de taart vervolgens in circa 60 minuten op 180 graden gaar, een beetje onderin de oven.
Laat de taart iets afkoelen en haal dan de taartvorm los. En dan is het genieten! 😍🥮