Plastic

Minder plastic

Plastic is een veelgebruikt product om eten en drinken in te vervoeren. De producten worden verpakt zodat deze door het distributiekanaal kunnen, om vervolgens in het juiste plastic jasje in de winkel te leggen wat dan weer bij de winkel past. En plastic wordt gebruikt om het product langer vers te houden. Dit zorgt aan de ene kant ervoor dat minder producten weggegooid hoeven te worden, maar het draagt natuurlijk niet bij aan het verminderen van plastic verpakkingsmateriaal.

Supermarkten proberen hier al een bijdrage aan te leveren, bijvoorbeeld door ook herbruikbare netzakjes te verkopen waar je je groente en fruit in kunt vervoeren, in plaats van een plastic zakje te pakken.

Echter als je direct bij de boer en telers koopt, worden deze schakels overgeslagen. De producten hoeven niet meer verpakt te worden. Daarnaast kun je vaak schone bakjes, eierdoosjes en glazen flessen en potjes inleveren bij een boerderijwinkel, zodat deze ze kan hergebruiken.

Dus, of je nou naar de supermarkt gaat of naar een boerderijwinkel, het meenemen van herbruikbare eigen tassen is altijd een goed idee om waar mogelijk het gebruik van plastic te verminderen. En wist je dat als je je eigen melkkan meeneemt, je bij sommige boerderijen verse melk kunt tappen?