Maak simpel een perfect gepocheerd ei

Volgende week is het Pasen! En het is traditie dat met Pasen eieren gegeten worden. Ben jij het normale gekookte eitje zat of wil jij eens uitpakken met iets anders? Maak dan eens een gepocheerd ei. Dit lijkt heel ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Stap voor stap leggen we je uit hoe je het beste eieren kunt pocheren.

Breng een pan water aan de kook en voeg een flinke scheut witte azijn toe. Door het azijn stolt je ei beter en is hij makkelijker bij elkaar te krijgen. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.

Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.

Je kunt de draaikolk methode gebruiken, maar dit hoeft niet perse. Met de draaikolk methode roer je eerst in het water, tot er een draaikolkje ontstaat. Je giet het ei dan in het midden van de draaikolk.

Pocheer het ei in 3 minuten gaar tot het eiwit hard is geworden. Haal het gepocheerd ei uit de pan met een schuimspaan en klaar! Nu heb je een gepocheerd ei. Lekker op een broodje met avocado of gerookte zalm!

Tip1 : Hoe verser het ei, hoe mooier het resultaat. Haal je eieren dus altijd rechtstreeks bij de boer. Als het ei al wat ouder is heeft het ei meer dun eiwit en zal het sneller uit elkaar vallen in het water.