De wereldreis van sommige groenten

Je loopt door de winkel en je vult je winkelwagen met groente en fruit. Je denkt er eigenlijk niet bij na, je koopt gewoon waar je zin in hebt. Voordat je het weet koop je aardappelen uit Egypte, of  asperges uit Peru. Terwijl we zelf uit Nederland heerlijke aardappelen hebben en op dat asperge seizoen kunnen we toch echt nog wel even wachten?

In Nederland wordt meer voedsel geproduceerd dan geconsumeerd, een deel van de productie exporteren we dan ook. Echter is het toch zo dat sommige producten een grotere afstand afleggen dan jij en ik op een gemiddelde zomervakantie

Het voelt niet goed dat we zoveel mooie producten in Nederland produceren en dan toch de groenten en fruit eten die duizenden kilometers per boot of vliegtuig hebben afgelegd. Zeker niet nu er zoveel discussie is over het terugdringen van de C02 uitstoot.

Nu de lente op komst is en de mooie seizoenen er weer aankomen, is er straks weer een breed aanbod aan groenten en fruit uit Nederland. Dus laten we er samen voor zorgen dat we dan net wat beter opletten en echt deze mooie producten uit Nederland kopen.

En als je deze dan ook nog direct bij de boer koopt, dan ben je helemaal goed bezig. Een vers Nederlands product voor jou en een eerlijke prijs voor de boer.

Weet je niet wanneer al deze mooie Nederlandse producten in het seizoen zijn? Volg dan vooral onze Instagram, want wij delen iedere maand alle seizoensgroenten met jullie! Ook voor alle leuke boerderij adresjes volg je ons.