De perfecte boom

Het is tijd om de kerstboom uit te zoeken! Maar waar let je dan allemaal op?

Hieronder wat tips om met de perfecte boom thuis te komen!

♧ Bedenk van te voren waar je je boom neer wilt zetten en meet deze ruimte op. Zodat je precies weet hoe breed en hoe hoog de boom mag en kan zijn. Let op; kies een plek uit waar de boom niet binnen 2 meter van de verwarming staat en zet hem niet op de tocht.

♧ Verdiep je van te voren in welke soorten bomen er zijn en welke het beste bij jou past! Wil je wat meer weten over de soorten kerstbomen, lees dan nog even mijn post terug van 18 november.

♧ Wil je een boom met kluit of zonder kluit? Een boom met kluit behoudt langer zijn naalden en kan je na de feestdagen in de tuin planten!

♧ Heb je je boom gevonden? Schud er dan nog even mee, verliest hij een hoop naalden dan is je boom niet zo vers. Een verse boom heeft glanzende groene naalden en heeft geen hangende takken.

♧ Is je boom symmetrisch? Draai hem in het rond om te kijken of hij aan alle kanten vol is. Als hij aan 1 kant platter is of wat kaler, dan kan je deze kant mooi tegen de muur aanzetten.

♧ Kijk goed naar de dichtheid van de takken. Hang je namelijk het liefst je kerstboom vol met ballen? Zorg er dan ook voor dat je deze goed kwijt kunt!