De korte keten

Direct van de boer producten kopen, dat wordt ook wel de ‘korte keten’ genoemd. Je kunt bij de boer kopen bij een boerderijwinkel, een kraampje langs de weg of via een boerenmarkt. Daarnaast zijn er diverse initiatieven online te vinden om zo je lokale boer te steunen.

Wij willen met Boer in de regio de korte keten stimuleren, waardoor jij dus direct als consument bij de boer koopt. Hierdoor worden er een hoop tussenstappen overgeslagen. Dit zorgt ervoor dat er minder transport nodig is en dus ook minder C02 uitstoot. Doordat op deze manier de boer met minder partijen hoeft te delen, kan hij een betere prijs krijgen voor zijn product. Daarnaast is er een betere afstemming tussen boer en consument, wat resulteert in minder voedselverspilling.

Dus:

  •         Minder C02 uitstoot
  •         Betere prijs voor de boeren
  •         Minder voedselverspilling

Als je van vers eten houdt en graag wilt weten waar je eten vandaan komt dan is kopen bij een lokale boer een goed alternatief voor de supermarkt. Niet alleen het milieu en de boer hebben er profijt van als jij direct bij de boer koopt.

Je koopt super verse producten. De producten zijn niet door een heel distributiekanaal gegaan, waardoor deze producten verser zijn.

Je weet precies waar je eten vandaan komt en kunt hier ook nog vragen over stellen, mocht je nog meer willen weten. Je koopt immers rechtstreeks bij degene die het product geproduceerd heeft. Hier zit de echte passie voor de producten en ze vertellen je er met liefde meer over.

Je zorgt ervoor dat de boer een eerlijke prijs voor zijn product krijgt. De boer heeft namelijk een hoger winstpercentage als jij het direct bij hem afneemt in plaats van dat je het in de supermarkt koopt.

Met onze site willen we boeren beter vindbaar maken voor jou, met onze zoekmachine kan je snel en overzichtelijk jouw boer in de regio vinden. Dus waar wacht je nog op! Zoek die lokale boer en koop eens wat vaker lokaal.