Asperges – het witte goud

We hebben het er al eerder over gehad: asperges, “het witte goud”. Ze komen nu massaal uit de grond, en je kunt ze volop verkrijgen bij aspergetelers en boerderijwinkels bij jou in de regio. En het is dan ook niet heel toevallig dat ze ook veel gegeten worden bij het paasdiner.

Vaak worden asperges op de klassieke wijze bereid. Dat is de asperges koken (voor het gemak hebben ze daar een speciale pan voor uitgevonden), en dan serveren met ham, ei en boter of aspergesaus en aardappeltjes. Of met zalm natuurlijk. Maar met asperges kun je echt alle kanten op.

Wij vinden het bijvoorbeeld heerlijk om de geschilde asperges te grillen. Dat kan zowel in de grillpan als op de bbq. Maar je zou ze ook kunnen roosteren in de oven. Het grillen van asperges geeft ze een ongelofelijke smaak, die echt intenser is dan bij koken. Bij het koken gaat immers een deel van de smaak verloren aan het kookwater.

Wij vinden asperges sowieso al heerlijk, maar gegrilde asperges zijn ook echt een aanrader!